Skip to main content
Winkelmand is leeg

Over Medicovi


Het Deense bedrijf Medicovi ontwikkelt en produceert al meer dan 30 jaar orthopedische inlegzolen voor schoenen. Ze zijn de grootste producent van orthopedische inlegzolen in Denemarken. In de ruim 30 jaar dat ze op de markt zijn, hebben ze tienduizenden orthopedische inlegzolen geproduceerd - allemaal met het unieke ontwerp.

Wetenschappelijk ontwikkeld en getest

De Medicovi Sensory Water-Filled Insole is ontwikkeld met hulp van geavanceerde medische expertise van de afdeling Cellulaire en Moleculaire Geneeskunde (ICMM) van de Universiteit van Kopenhagen en het Centrum voor Sensorimotor Interactie van de Universiteit van Aalborg in Denemarken.

In de zolen wordt gebruik gemaakt van de Water Wave Balance Technology. Bij deze techniek wordt een waterbed onder de hele voet gemonteerd die een masserende werking bij beweging veroorzaakt.

Dit stimuleert de doorbloeding van de huid van de voet, wat kan helpen bij spataderen en zelfs diabetes. Ook wordt de druk goed verdeeld, terwijl de zooltjes geen voorgevormd voetbed hebben, maar juist plat zijn. Deze platte zool, in combinatie met de beweeglijkheid van het water in de zool, bootst een natuurlijke ondergrond na zodat de voet op een natuurlijke manier beweegt. Dit in tegenstelling tot zooltjes met een voorgevormd voetbed, die de voet juist lui maken, waardoor de voetspieren verslappen.

In het algemeen zorgt dit voor een betere houding, minder klachten in knie, rug en heup en het kan zelfs helpen tegen koude voeten en jicht. 

Maar de zooltjes helpen met name bij specifieke voetklachten zoals hielpijn, voorvoetpijn en voetklachten die gerelateerd zijn aan diabetes. Hiervoor hebben we meerdere zooltjes ontwikkeld, met verschillende diktes en profielen.

Gepatenteerde technologie

Demping & massage

Tijdens het lopen worden de voetstappen gedempt door het water in de Medicovi watergevulde zolen. Gedurende het afwikkelen verplaatst het water zich in de zool en veroorzaakt hydraulische drukgolven. Deze drukgolven masseren de voetzool en versterken de natuurlijke pijnverlichting, vooral tijdens langdurig staan.

Houding

De hydraulische drukgolven in de Medicovi orthopedische inlegzolen stimuleren de voeten om voortdurend te bewegen. Deze bewegingen verspreiden zich vanaf de voeten verder in het bewegingsapparaat en zorgen automatisch voor pijnverlichting en een ontspannen houding.

30 dagen tevredenheidsgarantie

Orthopedische inlegzolen van Medicovi koop je zonder risico met onze 100% tevredenheids-garantie. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent, kun je je zooltjes binnen 30 dagen na aankoop retourneren.