Skip to main content
Winkelmand is leeg

Medicovi - T40

Zooltjes voor voetklachten bij neuropathie

€ 69,90 per paar

De Medicovi ® T40 (voorheen D40) zooltjes zijn relatief dik met veel demping. Ze zijn vooral geschikt bij hielpijn en pijn onder de voorvoet, ook voor diabetici. Ze verlichten pijn en voorkomen schade aan de voet (vorming van eelt). Ze voorkomen drukpunten en stimuleren de doorbloeding. Ze zijn zeer geschikt voor mensen met diabetes en/of neuropathie.

Beschikbare maten

 • Niet goed geld terug! (lees meer)

 • Gratis verzending!

 • Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd
 • Ook verzending naar België
 • Past door de brievenbus
 • NB: bij bestelling van meerdere paren krijg je korting, zie de staffelprijzen.

  Medicovi ® T40 watergevulde diabetes massagezool

  Mensen met diabetes moeten bij de verzorging van de voeten vooral letten op twee zaken. Ten eerste is dat de bloedcirculatie. Een goede circulatie zorgt voor een goede aanvoer van voedingstoffen naar de cellen in de voet. Hierdoor wordt er energie aangevoerd aan de cellen en blijven de huid en onderliggend weefsel in goede vorm. Bovendien zorgt een goede doorbloeding voor warmere voeten en dat is bij veel diabetici ook zeer gewenst.

  In tegenstelling tot andere zooltjes hebben de Medicovi zooltjes geen vaste of harde vorm. De Medicovi ® T40 zorgt door middel van het water voor een continue massage onder de voet en stimuleert daarmee de doorbloeding en dus de voeding aan de cellen. En inderdaad, hierdoor krijg je ook warmere voeten!

  Drukverdeling onder de voet

  Het tweede aspect dat belangrijk is zijn de drukpunten onder de voet. Het gewicht van het lichaam zorgt doorgaans voor grote druk op slechts enkele plekken onder de voet. Op deze plekken is het risico aanwezig dat de cellen beschadigd raken. Dit kan lijden tot wondjes en beschadigde zenuwen wat neuropathie kan veroorzaken. 

  Het water in de zooltjes verdeelt de druk over de gehele voet. Hierdoor wordt het gewicht van het lichaam verdeeld en voorkomt het pijnlijke drukpunten. De cellen in de voet worden gelijkmatig belast en het risico op wondjes en zenuw beschadigingen kan daardoor verminderen.

  Bouw het dragen van de zooltjes trouwens altijd rustig op gedurende een paar dagen: je moet er vaak even aan wennen.

  NB: Deze zooltjes hebben een nieuwe naam (T40), maar ze zijn dezelfde zooltjes als de D40.

 • Maat/pasvorm
  Ideaal voor bredere voeten. De Medicovi T40 zooltjes zijn ontworpen om zich aan te passen aan de vorm en beweging van de spieren en pezen van de benen.

  Soort schoeisel
  Ideale inlegzolen voor dagelijks gebruik, bredere schoenen voor elke dag.

  De dikte van het inzetstuk
  De voorkant van de T40-binnenzool en het hielgedeelte zijn 4,5 mm dik voor extra comfort en demping. Zorg wel dat er voldoende ruimte in de schoen zit voor deze relatief dikke zooltjes.

  Maattabel

  Eu maat Voetlengte
  Maat 36 - 37 24,0 cm
  Maat 38 - 39 25,5 cm
  Maat 40- 41 27,5 cm
  Maat 42 - 43 28,5 cm
  Maat 44 - 45 30,0 cm
  Maat 46 - 47 31,0 cm

  Onze inlegzolen mogen aan de voorkant rondom bijgeknipt worden om ze goed passend te maken. Doe dit met een goede scherpe schaar. Let wel op dat je niet door het watergevulde deel knipt. Aan de onderkant is met lijntjes op de zool aangegeven waar je mag knippen, dus dit gaat altijd goed.

 • Meer over het bestellen in de webshop en details over het betalen, , verzenden, retourneren, eventuele klachten en natuurlijk hoe onze 30-dagen-niet-goed-geld-terug garantie werkt vind je op onze klantenservice pagina:

  Naar de Klantenservice

  Wil je meer weten over voetklachten bij diabetes, kijk dan op ons informatieartikel hierover

  Voetklachten bij diabetes

Bestelformulier

NB: bij bestelling van meerdere paren krijg je korting, zie de staffelprijzen.

Maat 36-37
€69,90
Bestellen
Maat 38-39
€69,90
Bestellen
Maat 40-41
€69,90
Bestellen
Maat 42-43
€69,90
Bestellen
Maat 44-45
€69,90
Bestellen
Maat 46-47
€69,90
Bestellen